Menu
svenska-ljuspriset

Svenska Ljuspriset nomineringar

Elva projekt tävlar om Svenska Ljuspriset i år. Tävlingsjuryn har nu valt ut de projekt som får tävla om att bli det bästa ljusprojekt som färdigställdes i Sverige under 2017. Black ljusdesign har blivit nominerade med TVÅ färdigställda projekt under förra året. Restaurang Frantzén och Energimyndighetens huvudkontor i Eskilstuna. Nu håller vi tummarna fram till i sommar då de tre finalisterna avslöjas.

Svenska Ljuspriset är en årlig tävling arrangerad av de tre belysningssällskapen: Sydljus, Västsljus och Svenska Belysningssällskapet tillsammans med tidningen Ljuskultur.

Tävlingen syftar till att uppmärksamma den höga nivån av ljusplanering i Sverige och vill lyfta fram projekt där ljus använts på föredömligt sätt för att förstärka anläggningens funktion och arkitektur. Juryn bedömer såväl visuella, estetiska, funktionella, tekniska, som driftsekonomiska aspekter och vill lyfta fram projekt eller delar av projekt som har intressanta kvaliteter vad gäller tekniska lösningar, gestaltning, brukaraspekter eller driftsekonomi.

Client:

Restaurang Frantzén & Energimyndigheten

Lighting designers:

Sofie Bamberg, Anna Ekberg, Jenny Loqvist

Completed year:

2017

See more of our ongoing projects